Giclée Kunstdruk op Canvas

Om kunst een stuk betaalbaarder te maken en toch een mooi werk aan de muur te hebben kunt u bij mij van de onderstaande werken Giclée's bestellen. De afbeeldingen worden in een beperkte oplage of op aanvraag op canvas gedrukt. De prijzen van een Giclée liggen, afhankelijk van de grootte, tussen de €65 en €495 en grotere maten tot €895. Voor het verzenden van een giclee komen de kosten binnen Nederland, afhankelijk van de grootte op €7.25 of €13.50. De Giclée's worden in nauwe samenwerking met een kunstdrukker gedrukt en gaan daarna naar mij om gecontroleerd te worden. Ze worden door mij opgespannen op de ramen en getekend. Om de exclusiviteit te bewaken wordt een Giclée, indien gevraagd, door mij tot een maximale oplage gedrukt tussen de 30 en 50 stuks. Mocht u een gicleedruk op canvas bij mij willen bestellen dan kunt boven de foto's op de knop bestellen drukken waar u een formulier kunt invullen met uw bestel wensen.

It is possible to order a Giclée on Canvas (artprint signt and numberd) and ship it over to diverend places like the VS, Canada, GB, Germany.. etc. The best way is to send a Giclée over in a tube (without the wooden frame) and put a wooden frame behind the Giclée in your own Country. It is very expensive to send a Giclée with wooden frame over so better in a tube, that will cost 27,17 USD

Wat is een Giclée? bron: Re-Art
Men is bekend met de zeefdruk en een Giclée is hier een andere drukvorm van. U kunt het vergelijken met airbrush alleen wordt er dan met meerdere spuitmondjes gewerkt. Giclée komt van het Franse werkwoord 'gicler' wat stralen of vernevelen betekent. Bij deze techniek worden hoogwaardige inkten in verschillende kleurlagen aangebracht op speciaal kunstdrukpapier of canvas naar keuze. De Giclée vindt zijn oorsprong eind jaren 80 in de Verenigde Staten. De Giclée kunstdruk is een nieuw en eigentijds drukmedium dat voldoet aan de hoogste eisen die door kunstenaars, musea en kunstverzamelaars aan grafieken worden gesteld. Hierdoor heeft de Giclée kunstdruk een gelijkwaardige plaats veroverd tussen de meer bekende traditionele grafiektechnieken als de ets, zeefdruk en steenlitho. Diverse musea in de Verenigde Staten exposeren Giclées in plaats van het originele kunstwerk. Ook hieruit blijkt dat de Giclée een kwalitatief hoogstandje is.

Bestellen / to order